Vinuri si Spirtoase

Vinuri si Spirtoase

Distileria Aberfeldy

HIGHLAND SINGLE MALT SCOTCH WHISKY O textura groasa, aproape ca ceara (desi nu la fel de evidenta ca in zilele DCL) adauga o greutate la gust, ceea ce permite maturarea pe termen lung. Cea mai mare parte a mărcii noi este îmbătrânită în butoaie de tip Bourbon, dar, ocazional, este maturat si in butoaie Sherrie si arată că acesta este un malț care are curaj.
Read more

Glendronach 12 ani - Merita o a doua sansa

Când am gustat anul trecut The Glendronach 12 ani, am descoperit că sticla părea a fi afectată. Avea un gust ciudat, ars de plastic, care era destul de respingător. După o săptămână lasata deschisă, datorită oxidării, whiskey-ul sa stabilizat substanțial. Cu toate acestea, aroma arsă de plastic a rămas în fundal. Dar, știam că merită o a doua șansă. Și acum aici este ... o sticlă nouă ... Să trecem la treaba!
Read more

Istoria Cramei Oprisor

Poveștile încep, de obicei, cu „A fost odată ca niciodată...” Acest „odată” are pentru Crama Oprișor o latură documentară, dar și o notă reflexivă. Privirea înapoi nu este doar o ocheadă aruncată peste umăr, ci o mândră întoarcere în timp pentru a dezvălui oamenilor fundamentul pe care construim conceptele și valorile. Printre primele mențiuni scriptice ale locurilor unde se află Crama Oprișor, în raport cu bogăția pământului prielnic cultivării viei și producerii vinurilor de calitate, descoperim scrierile lui I.C. Filitti.
Read more

Istoria Vinurilor Avincis

Viţei de vie i se acordă toată atenţia. De la sosirea sa, oenologul francez Ghislain Moritz şi-a consacrat, împreună cu inginerul agronom Gheorghe Lixandru, întreaga energie, pentru a lucra pământul prin arături între rânduri şi între viţe, pentru a elimina erbicidele şi îngrăşămintele de sinteză şi pentru a mări intervenţiile în timpul lucrărilor în verde, permiţând astfel viţei de vie să restituie cât mai multe din caracteristicile solului.
Read more

Istoria Vinurilor Alira

Se spune că omul sfințește locul. Uneori, însă, locul este deja hărăzit cu tot ce-i trebuie. Iar omul, dacă a găsit acest loc, are grijă de el. Cu dragoste, cu pasiune, cu atenție pentru detalii, cu gândul la viitor și la ceea ce va scoate din acest pământ. Un asemenea loc este cel din care își trag seva vinurile ALIRA, un ținut în care soarele Dobrogei și Dunărea Veche fac cea mai bună alianță pentru cultivarea viței-de-vie. Geto-dacii descoperiseră potențialul viticol al zonei, potențial care i-a determinat pe cuceritorii romani să construiască pe acele plaiuri castrul Sacidava.
Read more

istoria Vinurilor Liliac

Podgoria Lechința poate părea călătorului un petec de pamânt uitat de timp. Viticultorului în schimb, i se va dezvălui o regiune creată special pentru producția unor soiuri de vin excepționale. Batoș este patria vinului Liliac. Coline blânde, care amintesc de dealurile Toscanei și nenumărate pârâuri se împletesc pe dealurile verzi. Pământul bogat în minerale și clima temperat continentală contribuie din plin, aici, la adăpostul arcului carpatic, la recoltele bogate de struguri de cea mai bună calitate.
Read more

Istoria Vinurilor Corcova

Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu sunt elaborate de așa manieră încât să redea cât mai fidel expresia terroir-ului. Intervenția umană, foarte importantă, are tocmai rolul de a păstra nealterate aroma, gustul și parfumul strugurilor ce dau naștere vinurilor. Parcelele de vie, atent îngrijite și supravegheate, produc struguri a căror identitate este pastrată în vinurile produse și învechite în cramă. Ulterior, prin grija oenologului, ele sunt cupajate pentru a-și îmbogăți și releva reciproc calitățile.
Read more

Despre Vinurile Petro Vaselo

Locul în care s-au stabilit pentru prima dată a fost Gornie Seliste, care înseamnă “așezarea mare” și este locul unde se găsește crama astăzi. Au locuit aici timp de câţiva ani, dar atunci când familiile şi turmele de oi s-au mărit, a trebuit să se mute într-o zonă mai mare. Prin urmare, Petru şi Andrei s-au mutat într-un loc numit astăzi Izvarcita, la 8 km nord-vest de satul de astăzi.
Read more

Informatii

Producatori

Categorii

Articole Blog

Visit our blog

Accept

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.