Avem deja informații istorice fiabile ce duc la concluzia că tutunul a fost cultivat și folosit în întreaga Americă încă din secolul al X-lea. Pe măsură ce popoarele indigene au migrat, au luat cu ei semințe de tutun. Deci, nu trebuie să fim surprinși că tutunul este din nou cultivat în locuri care acum două decenii nu le asociam cu trabucurile. Avantajul real de a avea mai multe surse de tutun pentru trabucuri este ocazia de a explora amestecuri de care ne putem bucura cu toții și de asemenea, de a ne proteja împotriva lipseide stocuri. Cu toate acestea, abilitățile vitale și cunoștințele despre cum se fac trabucurile continuă să dainuie în doar câteva tari. Iată un mic ghid cu țările producătoare de trabucuri, despre care s-ar putea să nu vă fi gândiți și câteva sugestii despre ce să încercați.

Cuba

Cuba este probabil patria mama a producției de trabucuri. Primele trabucuri premium de care ne bucurăm cu toții, indiferent unde s-au făcut, este indiscutabil determinată de tradițiile trabucurilor cubaneze. Productia de tutun este concentrata în partea de vest a insulei, în statul Pinar del Rio. Mai exact, zona Vuelta Abajo este locul în care solul a fost cultivat de mai multe generații pentru a produce frunzele relativ puternice care generează de asemenea note de condimente și florale atunci când sunt amestecate corespunzător și maturate, de exemplu, în iconicul Montecristo, frunzele sunt considerabil elastice și redau în mod strălucit procesului de rulare care are loc mai ales în Havana si la periferie.

Republica Dominicana

Desigur, Cuba este renumită și pentru revoluția din 1959, care a dus ulterior la exodul producătorilor de trabucuri în țările vecine, cum ar fi Republica Dominicană (DR). Folosind soiuri de semințe cubaneze, DR a devenit un loc puternic al producției de trabucuri, în special începând cu anii 1970. Astăzi, unele dintre cele mai bune trabucuri din lume provin în special din regiunea Santiago din partea de nord a țării. Când Fuentes a creat Fuente Fuente Opus X, s-a demonstrat lumii că orice tip de tutun ar putea fi cultivat în DR și că solul are propriile sale caracteristice si atrăgătoare, în general considerat a fi puțin mai puternice decât frunzele cubaneze, dar foarte bogate în aromă. Marci cum ar fi Partagas, Romeo și Julieta și Montecristo au echivalentul lor non-cubaneze din DR. 

r_1_med_MD9EYGWR.jpg

Nicaragua

Nicaragua are o istorie îndelungată de fabricare a trabucurilor, însă într-adevăr, în ultimul deceniu, mulți au acceptat că ar putea fi țara în care se produc în mod constant cele mai bune trabucuri. Ca exemple in productia de trabucuri, aici trebuie sa mentionam Padrón, My Father, Ashton, La Aroma de Cuba, Oliva și San Cristobal se numără printre trabucurile cele mai apreciate. Există o mulțime de arome în frunze de Nicaragua, dar de-a lungul anilor, au fost făcute multe progrese în creșterea și folosirea învelișului Connecticut și Habano în fumatul nicaraguanic. Estelí este capitala trabucului din Nicaragua și merită o vizită.

Honduras

Honduras împarte granița cu Nicaragua și de fiecare parte a granitei se găsesc multe ferme de tutun. Camacho este produsă în Honduras ce imparte trăsăturile tutunului cultivat în Nicaragua. În timpul revoluției Sandinista, Honduras a fost o destinație pentru relocarea unor operațiuni de tutun din Nicaragua. Desigur, în timpul războaielor Contra din anii 1980, zona de la granița din jurul orașului Danlí a fost folosită ca bază de către gherilele anti-Sandinista. Drumurile erau minate. Pur și simplu nu te poți relaxa acolo mult timp.

Light-Fire-Cured-Fronto-Leaf.jpg

Mexic

Îți amintești de Te-Amo? Acesta a fost un trabuc mexican care a fost disponibil imediat peste tot în SUA înainte de boom-ul trabucurilor. Este încă prezent, dar tutunul mexican din valea San Andrés a devenit popular ca un wrapper Maduro. Frunza este cultivată dintr-o varietate de tutun de semințe de Sumatra. La Aroma de Cuba Mi Amor este realizat manual în Nicaragua, dar este un excelent exemplu de trabuc fabricat dintr-o frunză de wrapper San Andrés. Acesta oferă o aromă remarcabilă față de vintage nicaraguan long filler de Jose 'Pepin' Garcia. Note de cafea proaspătă, migdale, ciocolată și mirodenii au câștigat “Trabucul Anului” de la Cigar Aficionado după debut.

Ecuador

În timp ce trabucurile nu sunt făcute cu adevărat în această națiune din America de Sud, Ecuadorul a devenit o sursă pentru tutunul mai ieftin, de o calitate excelentă din Connecticut și din tutunul din Sumatra. Acum, ambalajul Ecuador Habano este popular și se găsește pe unele trabucuri de la My Father, San Lotano și Camacho. Aici este o frunză cultivată la soare, dar seamana mai mult cu wrapper crescut la umbra  în măsura în care umbra este asigurată de acoperirea norilor aproape constantă. Veți găsi wrapper din Ecuador, pe Ashton VSG, Seria Arturo Fuente Chateau Sungrown, precum și pe Hoyo de Monterrey, La Gloria Cubana și Punch.

Statele Unite

Frunzele wrapper din Connecticut, în special Shade, reprezintă principala contribuție la trabucurile pe care Statele Unite le-a făcut inca din anii 1600. Este apreciată pentru marea elasticitate și si gustul usuratic. Connecticut Broadleaf este aproape neagra și foarte frumosa pentru trabucurile Maduro, deși nu este la fel de netedă ca soiul Shade. Unele trabucuri premium sunt încă fabricate în SUA, dar nu foarte multe. O mână de mărci continuă să producă trabucuri în Miami și câteva locuri în Florida, dar SUA nu este pur și simplu o mecca pentru producția de trabucuri premium, deoarece costul forței de muncă și apropierea de multe regiuni de creștere importante continuă să evidențieze Republica Dominicană, Nicaragua , și Honduras ca fiind cele mai eficiente și mai favorabile țări pentru producție.

Philip-Morris-International-Eliminating-

Alte țări

Țările care produc tutun utilizate în trabucurile premium, dar nu și în mod constant, sunt mari surse de aromă și varietate. Wrapper-ul de Camerun din Africa de Vest este o frunză de invelis superbă, după cum veți observa pe linia Arturo Fuente Don Carlos. Frunza din Camerun a provenit din semințele de la Sumatra, care au fost introduse în Republica Centrafricană, care se învecinează cu Camerun, din Indonezia.

Indonezia oferă tutunul Sumatra lumii trabucurilor. Frunzele sunt, în general, de culoare maroniu închis și relativ neutre în aromă, făcând-o excelentă pentru blenduri mai puternice. O mulțime de Sumatra indoneziană a fost înlocuită cu cea cultivată în Ecuador. Trabucurile E.P. Carrillo beneficiaza de invelis Sumatra.

Brazilia este o sursă populară relativ recentă pentru tutunul folosit în trabucurile premium, deși nu sunt multe produse acolo. Vă recomandăm CAO Brazilia ca un exemplu tipic cu un frumos ambalaj brazilian. O mulțime de dulciuri și note din piele, apar.

hanging-leaves.jpg

Concluzii

Lumea trabucurilor, ca și lumea în general, a devenit o întreprindere globală. În timp ce țările din bazinul Caraibelor continuă să domine producția de trabucuri, poate mai important este faptul că tutunul de calitate este cultivat în multe locuri și nu există prea multă barieră pentru a afla cum să le folosiți pentru a crea un produs care ar putea deveni doar trabucul tău preferat destul de repede.

Postam articole periodic pentru pasionati pe blogul nostru oficial, Elitestore.ro